Lizzie Armitstead: “Folk kommer att tro att jag är en Bet365 fuska för resten av mitt liv”

“I den här situationen kommer jag aldrig att vinna”, berättade 27-årige världsmästaren BBC. “Om jag vinner loppet kommer folk att säga att det beror på något annat, och om jag förlorar, kommer folk att säga att det är en annan anledning. Olympisk vägtävling: Chris Froome hoppas att toppa igen på tuff Rio-kurs Läs mer

“Folk kommer att döma mig, de kommer att döma min familj”, sa Team GB-ryttaren och tillade: “Jag skulle aldrig fuska, inte på något sätt i livet.

” Jag ” Jag är inte på den punkten att acceptera det än, men jag måste komma en Bet365 punkt att acceptera att människor kommer att tvivla på mig för alltid.Människor kommer att tro att jag är otrogen för resten av mitt liv och det är för att inte ticka en låda i en form och jag menar inte att det låter trivialt – det är inte – det är en kamp vi alla måste ta ansvar för för och som världsmästare borde jag ta det högre än någon annan. Men det hände mig och min familj som jag inte kunde kontrollera och det är viktigare för mig än att cykla. ”

I Storbritannien antidopingregler står tre strejker om 12 månader som ett brott mot doping, så Armitstead debiterades enligt deras regler den 11 juli innan de avbröts av överträdelsen i augusti med motiveringen att antidopingofficer i Ukad inte hade följt nödvändiga förfaranden eller gjort rimliga försök att hitta ryttaren. Det innebar att hon var fri att tävla i OS.Historien framträdde först på måndagen och har dominerat uppbyggnaden till söndagens ras.

Vid sidan av Armitstead skiljer sig andra namn på fältet som Bet365 kommer att ta itu med slingan längs kusten från Fort Copacabana till Grumari-kretsen med sina två korta klättringar innan du går tillbaka via slingan över 8,9 km Vista Chinesa uppstigning: de bästa klättrare som Anna van der Breggen och världens No1, Megan Guarnier och Marianne Vos, sportens största allroundare och den försvarande olympiska mästaren.

Det var lite tvivel om den holländska kvinnans form i inlösen till seger i London – där Armitstead tog den första brittiska medalj av hemmet Games, ett silver, i en sommarflod. Detsamma kan inte sägas nu, eftersom Vos har kämpat för att återfå sitt skick för de senaste 18 månaderna.Det har öppnat vägen för andra, som toppklättraren och den dubbla Giro d’Italia-vinnaren, Mara Abbott i USA.

För några veckor sedan skulle Armitstead ha varit bra värde som favorit för guldmedalj gavs hennes brusande form den här säsongen, där hon har vunnit Flanders Tour och andra stora en-dagarserier, plus Storbritanniens tur.

Den dominerande segern kom under dagen efter Bet365 spelbolag pa nätet hennes tredje strejk när hon nu säger att hon var medveten om att hennes säsong och karriär skulle kunna krumma i damm. Det tryck som hon kände då måste ha varit obetydligt jämfört med vad hon har mött denna vecka.