Rio 2016: Pippa Funnell optimistisk om Bet365 britisk lags eventing-håp

Alle fire Storbritannias laghester har bestått den første inspeksjonen for den olympiske eventen i Rio.

William Fox-Pitts 2015-badmintonvinter, Chilli Morning, Pippa Funnells Billy The Biz, Kitty Kings Ceylor LAN og Gemma Tattersalls Quicklook V ble vellykket gjennom Bet365 sjekken i Deodoro fredag ​​morgen.

Bare én hest ble holdt for reinspeksjon – Hito CP, ridd av Spanias Albert Hermoso Farras – før den ble gitt det grønne lyset. Totalt 74 hester fra 24 land, inkludert reisebestillinger (Tina Cook og Billy The Red er britiske reserver), ble presentert til jury og utenlandsk veterinærdelegator. Hvorfor er Team GB så godt å stå ute mens du setter deg ned – og vil herligheten fortsetter?Les mer

Tyskland er faste favoritter for å fullføre et hat-trick av olympiske lagtitler, spisset av den engelske gullmedaljen i London 2012, Michael Jung, som også er verdens nr. 1. Men Storbritannia ser ut til å være i medalje-blandingen – de har vært på podiet i hver av de fire siste OL – sammen med New Zealand, Australia og Frankrike.

Alle ryttere skal fullføre dressur tester på lørdag og Søndag, før langrennsfasen Bet365 på mandag, som etterfølges av showjumpingfinalen på tirsdag, og Funnell sier at Storbritannia har all sjanse til å være med blant medaljene. “Jeg tror det er en veldig bred åpen konkurranse,” sa hun. “Tyskerne er åpenbart veldig sterke, men australierne går bra, franskmennene ser bra ut, så de er en styrke, [som det er ] New Zealanders og amerikanerne.Vi har et lag med unge hester med potensial til å gjøre det veldig bra. De er alle gode hoppere og alle er i stand til å gjøre gode dressurprøver.

“Jeg tror det kommer til å være et tøft langrennspor. Vi må virkelig slås på hele veien.Det kommer ikke til å være en dressurkonkurranse. “English Heritage ‘dødelig seriøs’ om å by på å bli kjent med OL. Les mer

Mens Fox-Pitt har gjort en bemerkelsesverdig gjenoppretting etter å ha hatt hodetrauma etter et fall på World Young Horse Championship i fjor Bet365 beste innskuddsbonus odds som førte til at han ble plassert i en indusert koma før han påbegynte en lang gjenopprettingsprosess, har Funnell også opplevd en rullebanestasjon i retning av Rio.

Hun ble opprinnelig oppkalt som reisebestand for spillene, men en skade på Izzy Taylors hest Allercombe Ellie mente at hun ble ringt opp på den 11 år gamle mesterskapspremisten Billy The Biz. Noen få måneder tidligere, var Funnell på sykehus etter et langrennsfall.Da døde Billy The Biz eieren, Carol Toliver.

Da jeg fikk oppkallingen, ble jeg ødelagt for Izzy – virkelig knust – og hun var den første personen jeg ringte. Hun er en så dyktig rytter, sier Funnell. “Jeg er spent på å komme inn i disse spillene. Forberedelsen hjemme har vært god og hesten føles så god. Han reiste veldig bra her, så det er alt positivt. Han var en showjumper for tre år siden. Han har kommet igjennom eventingene rekker veldig fort, og jeg ser veldig frem til det. “