Unibet bevise en Beatles uge er lang tid i La Liga

Meget kan ske om en uge, og meget kan også ændres. Især hvis det ligner i sidste uge, en af ​​kun tre hele sæsonen med en hel runde af midweek fixtures klemt i mellem to weekender. Bare spørg David García. “Det var alt mørkt, alt sort”, indrømmede kaptajnen til Unión Deportiva Las Palmas på lørdag aften på Vila Real. Han kan sige det igen. “Det var alt mørkt, alt sort,” siger David García. “Vi var meget pessimistiske”, aftalt holdkammerat Ángel López. Og en anden spiller gik privat og forklarede holdet som “død”. Og nu? “Nu,” tilføjede García, “vi har taget et skridt fremad.” Nu lever de.De havde ramt rockbunden, en kanarisk dagligt hævdet, men nu er de “et hold, der Unibet får os til at drømme”. De bedste mål i ugen: Felix Kroos, Federico Higuaín og et 75-fri frispark Læs mere

David García er 34 og har brugt hele sin karriere i Las Palmas, men han havde aldrig spillet i den første division før. López havde en gang: i en enkelt sæson tilbage i 2002. På lørdag aften scorede García sit første mål i primera, mens López, som blev skadet i den sidste træningsperiode før sæsonen begyndte, kom i løbet af seks minutter: hans første minutter med Las Palmas i topflyvet i 13 år. Frygt var, at de ville være blandt hans sidste. I stedet sikrede Garciaas mål, hvad Unibet endda deres leder blev beskrevet som “en uventet sejr”.En vigtig også.

Las Palmas gik i sidste weekend, uge ​​26, i nedrykningssonen, tre punkter fra sikkerhed. Problemerne var montering for klubben, for hvem næsten hver eneste kamp er en 4.000 kilometer rundtur, længere end Madrid, der rejser til Rom, Atlético til Eindhoven eller Barcelona til London. Carnival var forbi, og så syntes det, var deres tid i første division.

Nauzet Alemán blev suspenderet efter en uautoriseret aften på et diskotek sluttede med midtbanespilleren, der havde brug for 18 søm i Unibet ansigtet. Faderen til den underpresterende, sjældent spillet angriber Sergio Araujo, sidste sæsonens topscorer, havde truet med at tage ham andre steder og opfordrede træneren Quique Setién til at svare: “Jeg vil ikke give op til chikanering.” Skadeslisten voksede .Og de vundet bare ikke.

På samme tid syntes næsten alle andre i besvær at have noget; ikke meget, ganske vist, men noget. Las Palmas havde derimod kun vundet en gang i otte spil.

Og så skete det: På lørdag aften gjorde García’s header det muligt for dem at besejre Villarreal. Endnu vigtigere var det ikke kun lørdag aften. “Uventet sejr”? Uventede sejre, mere som alle på én gang.

Uge 26 begyndte med en 1-0 sejr på Eibar; uge 27 fortsatte med en 4-0 hammering af Getafe; og uge 28 lukkede med en 1-0 sejr på Madrigal.

I uge 29 møder de Madrid på søndag. De har ændret Unibet deres melodi på Gran Canaria. “Tag dem på!” Løb en overskrift søndag morgen. Og hvorfor ikke? Ingen havde slået Villarreal i 14.Helvede, ingen havde endda scoret imod dem i 620 minutter, indtil Las Palmas kom sammen.

Las Palmas havde ikke lykkedes at snøre sammen to sejre før; nu har de vundet tre i træk, og ved at komme sammen nu er virkningen stadig større, skiftet er mere dramatisk: otte dage, ni point. De ledes i uge 26 i nedrykningssonen tre point fra sikkerhed og ledte ud af uge 28 fire punkter klar af det, op i 14, tre point før 15. og med tre andre hold mellem dem og drop.

p> Omkring dem er hold, der kæmper også.Mere end det ser ud til, at Las Palmas er, selv om livet forbliver uforudsigeligt, hvor kun Levante begynder at Unibet velkomstbonus hos bookmakere blive afskåret, tre punkter går i bunden, hvor kun tre point adskiller de næste fem hold – Sporting, Granada, Rayo, Getafe og Espanyol – og hvor Las Palmas, tre punkter over det, har Deportivo, Málaga, Valencia og Betis inden for fire punkter, og chancen for at klatre endnu højere.

Det skifter konstant i bunden. På lørdag aften fik Getafe en sen udligner mod Sevilla, der måske alligevel er enorm, følelsesmæssigt i det mindste efter en syv-runde af nederlag, seks af dem uden scoring.Tre dage før havde midtbanespiller Mehdi Lacen sagt: “Lige nu er vi et ægte stykke lort, og hvis vi fortsætter som dette, går vi først til anden division.” Samtidig har sportsdirektøren Abelardo Fernández havde lanceret en vild rant hos dommeren i Granada, hvor han Unibet sagde sine spillere “kæmpe for deres liv” var “i tårer i omklædningsrummet ødelagt” .PosTeamPGDPts16Getafe28-182717Rayo Vallecano27-212618Granada28-242619Sporting Gijon28-202420Levante28- 2621

Granada har slået deres manager, men det er deres eneste sejr i otte. Og Sporting har ikke vundet i syv og rant gjorde ikke meget godt.Kigger fra tribunerne – han er suspenderet fra dugoutet til to spil, ikke de 50 han sagde, han ville heldigvis tjene til at fordømme “skændsel” – Abelardo på søndag aften så hans hold tabe 2-0, på trods af at dommeren på side dette tid.

Levantes punkt på Real Sociedad hjælper lidt, men ikke meget. Deportivo – der trak 3-3 med Málaga takket være Arribas sidste øjebliks eget mål, deres 15. træk af sæsonen og deres 14. kamp uden gevinst – bør ikke blive slået i trøbbel, men måske.Espanyol, hvis Unibet spillere spillede ind for at forhindre manager Constantin Galca til at blive afskediget – bemærk dig meget – slå dem i uge 26 og Sporting i uge 27 for at give dem en smule åndedræt, men blev besejret af Betis søndag aften.

Under den midlertidige manager Juan Merino, der vandt fire ud af fire sidste gang, tog han midlertidigt over sidste sæson, og Betis har nu vundet tre og trukket tre af de sidste seks. Merino siger dog, at “frygt” betyder, at han stadig “ser ned”. Og mens Rayo blev hamret af Barcelona i midtuke, var de gået syv spil ubesejret før det.På mandag aften møder de Espanyol.

Så det var, at ingen kom ud af denne ni-point-uge bedre end Las Palmas. “Vi var meget pessimistiske,” sagde Ángel López. “Det hele er sket i år: skader, off-field problemer, dårlige øjeblikke. Under alle omstændigheder ville det være dumt at tro, vi er på sporet nu. Vi skal tænke på, hvad der skete med Eibar sidste år eller Depor dette: to hold, der så sikkert ud, men fandt sig i problemer. “Sandt nok, men for et hold, der var” død “otte dage før, ser overlevelsen sandsynligt ud nu; der er en pude, komfort og tillid for første gang. Fire punkter fri for nedrykning, de har 30 point. Tre sejre i 10 skal være nok; de har måske ikke engang brug for det mange.

Det har været så uventet, men det var ikke noget fluke, og det var heller ikke engang.Tre sejre i træk er en overraskelse, men der er sket en succes.

Spillet før dette løb var et 2-1 nederlag mod Barcelona, ​​hvorfra de fortjente mere, de ødelagde Getafe og de var imponerende mod Villarreal .

Karakteristisk så: organiseret, velplaceret, ivrige efter at have bolden og videregive det. “Vi gjorde meget godt i dag,” sagde Setien. “Alle spillere fortjener de højeste karakterer.” Marca’s rapport beskrev dem som en “trekantfabrik” – og selvom det måske er mærkeligt at være, er det bestemt ikke meningsløst. De har været blandt en af ​​de bedre sider at se på, ivrige efter at have besiddelse, villige til at angribe. Bygget i billedet af deres leder, Setien, faktisk. I sit billede og i deres.Eller så går det.

Når Setien overtog fra Paco Herrera, blev den første træner, der blev slået denne sæson tilbage i uge ni, optaget fem point og vandt kun én gang. De fleste mente, at sækningen var dybt uretfærdig, og der var en slags sorg i den måde, beslutningen blev truffet, og en undskyldning for den måde, som Setien talte om. Han sagde endda, at han ville holde fast i meget af det arbejde, som hans forgænger havde gjort. Herrera, universelt ønsket og respekteret, havde bragt holdet op i sin første sæson og slog Zaragoza i play-offs. Overlevelsen var det bedste, som nogen kunne håbe på, og langt ned, mange forventede det ikke.Udskiftning af ham virkede ikke sandsynligt at ændre det. Dortmund mod Bayern har muligvis ikke leveret mål, men det havde alt andet Raphael Honigstein Læs mere

Men i de 20 spil under Setien siden da har Las Palmas hentet 25 point.

Setien er lidt anderledes. Som spiller var han dygtig, kreativ, medlem af Spaniens 1986 World Cup-hold, en fodboldspiller, der aldrig havde meget af et problem, der talte om direktører (senere var han en af ​​de få, der talte mod Ali Syed), og som regner at spillet er blevet så hurtigt, at han i disse dage ikke ville have gjort det. Dengang var der interesse fra Real Madrid, selvom det aldrig skete.Jorge Valdano kaldte ham en “dissident”, en kreativ, lille fodboldspiller, al finesse, oprør mod et fysisk spil.

Setien indrømmer med venlig hilsen, at en af ​​grundene til, at dette er hans første ledelsesjob i primera i alderen 57, er at han aldrig har haft ambitionen om virkelig at forfølge en coaching karriere. “Jeg stræber ikke efter at være en berømt træner,” sagde han. “Jeg håber bare at være ærlig og efterlade gode minder.” Han hævder at have kun overtaget i Racing Santander, hans hjembyklub, tilbage i 2001, fordi de havde brug for ham, og hans karrierevej er en nysgerrig, Poli Ejido og Equatorial Guinea inkluderet. Han klager over, at fodbold er blevet forvrænget af penge og ikke synes at ligner den måde, spillet er gået på og i et interview siger, at han nogle gange hellere ville spille skak end se et spil på telly.Men så skal behovet, så her er han. Før han var i Lugo i seks år, fordi han sagde, at det følte sig rigtigt.

Han har brug for det, siger han; han taler også om at skulle føle sig tæt på sine spillere. Han har brug for at oprette forbindelse. Som træner siger han, at touch og kombination, teknisk fodbold, den slags spil han repræsenterede, da han var spiller, er ikke omsætningspapirer. Han indrømmede at se på, at Juan Carlos Valerón fik ham til at græde, at da han mødte Johan Cruyff, fortalte han ham, at han ville have givet sin lille tå for at have spillet i et hold som hans, og at da han gik til Barcelona-toget, mødte han Lionel Messi bagefter og spurgte ham: “Bliv ved med at lege indtil du er 60…eller i det mindste indtil den dag jeg dør.” Las Palmas følte det rigtige sted, et sted hvor ungdoms-teamers af en bestemt profil er udbredt.Der er et sner af cliché om det, men Canary Islanders antages normalt at være dygtige, kreative, sjove spillere.

“Det er implicit i øens liv, brugt på gaden; klimaet bringer mennesker udenfor, “den sportslige instruktør insisterer på. “Hvordan kan vi fortælle spillere ikke at drible? Dribblere er en truet art. ”

Der er noget i det, men kun noget. Setien har gjort Las Palmas til en af ​​de mest attraktive sider at se i Spanien; når de er gode, de er meget gode. Ryd, præcis, med ambitionen om at skabe mere end at ødelægge. Patient med bolden, sjældent ty til hovding det.I en avis blev Diego Maradonas berømte sætning trukket ud igen i weekenden for at henvise til dem: “De kunne have ‘bolden er den eneste ting, der aldrig bliver farvet’, skrevet på deres skjorter,” løber rapporten. Kampen mod Barcelona for to uger siden var et godt eksempel: der pressede de højt, havde meget bolden og fik chancer, men manglede en forkant og fandt sig fanget. Nogle spillere indrømmede at undre sig om de var naive. Eller måske uheldig. Gamle flammer Mario Balotelli og Milan begynder at fortryde genoprettelse af affæren Paolo Bandini Læs mere

Ikke mere. “En høj procentdel af fodbold er en chance, og lige nu får vi det held,” sagde Setien. Med skader og resultater er der kommet ændringer, et strejf af pragmatisme.Måske var det altid der – Setien elsker Valerón, som er 40, men spiller sjældent ham – men nu er det tydeligere. Dette er ikke ligefrem den historie, at nogle sælger af en fast forpligtelse til en puritansk fodboldårsag. Der har været en filosofi, men også åbenhed og tilpasning også: et skift i retning af 4-1-4-1, mere vægt på beskyttelse, back-backs der angriber mindre. Som García sagde det i weekenden: “Vi har fundet balancen nu mellem angreb og forsvar.” Målmand Javi Varas beskrev de sidste tre spil som dem, hvor han har “delt mindst”.

Med disse ændringer har Las Palmas fundet den vind, de havde brug for; de kan også have fundet overlevelse.Setien var stolt, da han sagde: “I første halvdel kontrollerede vi bolden.” Han var også stolt, da han tilføjede: “I anden halvdel kæmpede vi lidt mere, men vi forsvarede godt.” I en uge ændrede alt ; de har 10 uger for at sikre, at det ikke ændres tilbage for at sikre dette sted i primera. “Du kan ikke komme her til El Madrigal og ikke forvente at lide,” sagde Setien. “Helt ærligt vil det være meget svært stadig, men dette resultat tager os tættere på vores mål og giver os et enormt løft. Jeg ved ikke, om dette er vores bedste øjeblik, men det er vores mest effektive. “Talking points

Scoring også. Hans fremragende åbner blev udlignet af Denis Cheryshev, der afsluttede Paco Alcácers dejlige afsked, før Fernando Torres scorede i hans 300. kamp. Carrasco tilføjede en tredjedel. Og det var også fortjent.Facebook Twitter Pinterest Fernando Torres fejrer sit mål i Valencia. Foto: Juan Carlos Cardenas / EPA

Ikke at det drejede sig om målene med Messi: det var forbifarten igen, passet, der faktisk ikke bliver hentet i statistikken. Suárez gav hjælp til den første, men det var hans løb og Messi’s pas, der gjorde det.

“Dette vil hjælpe. Men meget du snakker med spillere, kommer virkelig tillid fra resultater, som denne. Du snakker med dem, du forklarer, du opmuntrer, men det er her, der sker i øjeblikke som dette. I slutningen af ​​sæsonen kan vi se tilbage på dette som et stort øjeblik. ”

more info